MİNİKLER ÇORBA YAPMAYI GÖZLEMLİYORLAR

"Hareketli Yaşam ve Sportif Faaiyetler Projesi kapsamında, minikler, sağlıklı beslenmeyi öğreniyorlar ve mutfak atölyesinde çorba yapmayı gözlemliyorlar."

Okul öncesi mutfak etkinlikleri, çocukların hem sosyal gelişimi hem de beyin ve ince motor becerilerinin gelişimi üzerinde çok yönlü destek sağlayan etkinliklerdir. Çocukların karar vermeleri planlama ve problem çözme becerisini, malzemeleri belli bir sıra ve ölçüyle kullanmaları dikkat becerisi ve matematik algısını, kendi tarifini hazırlama, süsleme, servis etme ve sofra hazırlama ise estetik düşünme ve yaratıcılık gibi becerilerini geliştirir. Öğrenciler, her aşamasına dahil olduğu (Ateş kısmı hariç) harika bir "Yayla Çorbası" yaptıtılar. Hazır çorbalardan, ev yapımı tereyağında  bulunan D vitamininden, ev yapımı yoğurttan  uzun uzun konuştular.  Afiyet olsun.

Yaparak yaşayarak öğrenme!

J. Dewey’nin “eğitim, yaşam boyu süren bir eylemdir. Bu nedenle en etkili öğrenme, yaparak ve yaşayarak edinilir” sözlerini anmadan geçmek olmaz. Dewey’e göre en kolay öğrenilen ve akılda tutulan bilgiler beş duyu ile doğrudan yaşantıdan edinilmiş olanlardır. Bir çocuğun karakteri, bilgi ve becerisi olayların gerçekleştiği bir yerde bulunarak değil, o olaya fiziksel ve zihinsel katılımıyla mümkün olur.

Emeği geçenlere teşekkür ederiz

15.02.2024 31